Nu är appen ute på AppStore

I går kväll blev appen ”Bröstcancer – återfå rörlighet” slutligen godkänd. Anton Johansson, som har arbetat hårt med appen för att få den klar har gjort ett fantastiskt jobb. Stort tack!

Appen finns till en början endast på AppStore för iPhone men jag planerar att släppa den på Google Play senare i år.
Appen är kostnadsfri och du får med dig nivå 1-2 i träningen.Därefter kan du köpa nivå 3-6 för 40 kr varav 5 kr går till en utvald bröstcancerförening som idag är Amazona

Bröstcancer_Rörlighet_IKON_TEXT_logo

Tanken med appen är att ge förslag till rörelser för att återfå rörlighet i axel/skuldra/bröstkorg och att åter kunna andas djupt och smärtfritt igen.
Många kvinnorna har genom åren vänt sig till mig och bett om råd och tips kring detta. Många har varit i aktiv ålder, från 20 år upp till 55 år. De har motionerat, levt sunt, rört på sig i vardagen. Att nu lämnas med en arm som man knappt får upp till axelhöjd, svullnad i arm och hand, och/eller en bröstkorg som stramar vid varje djupt andetag känns inte som ”friskt”. Man vill kunna leva igen – inte bara överleva sjukdomen.
Jag har hittat skrämmande lite kring detta ämne och det verkar inte finnas några samlade förslag på hur man kan göra. Det här är mitt bidrag. Jag säger inte att det är det enda, det rätta eller det bästa. Det är bara ett sätt, som ger stegvisa övningar. Att bara ha en plan att följa kan kännas otroligt skönt – man är i alla fall på väg!

Ladda gärna ned appen och ge dina tankar om innehållet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *